Welke spareribs bestellen?

Als je gaat spareribs bestellen dan is er tegenwoordig veel keuze voor je. De tijd is voorbij dat je alleen simpele rauwe of voorgegaarde exemplaren kon vinden. Tegenwoordig kun je kiezen uit allerlei soorten met ieder hun eigen smaak. De meest gekochte exemplaren in Nederland zijn, wat de Amerikanen, de Baby Back Ribs noemen. Deze ribben worden gesneden waar de lende zit, dat is tegen de ruggengraat aan. Er zijn ook bredere exemplaren. Verder is het ene exemplaar het andere niet. De smaak hangt ook af van het type varken bijvoorbeeld. Een Iberico varken heeft een heel andere smaak dan een gewoon varken. Wat alle exemplaren gemeenschappelijk hebben is dat ze erg lekker zijn en goed te bereiden. In dit artikel vertellen we je alles over de verschillende soorten en hun eigenschappen. Daarnaast leggen we je uit hoe je eenvoudig een heerlijk gerecht kunt maken met dit stuk vlees. Lees snel verder en ontdek welk soort jouw favoriet is.

Hollandse spareribs bestellen 

Bij Hollandse spareribs bestellen is er tegenwoordig ook nog volop keuze. Meestal zijn de exemplaren dun bevleesd. Het vlees is dan al heel lekker te bereiden. Toch is er steeds meer vraag naar exemplaren met meer vlees op de botten. En daar is naar geluisterd. Inmiddels kun je exemplaren bestellen die extra bevleesd zijn. Ze zijn zo gesneden dat er meer vlees op een streng zit. Ze worden gesneden uit het deel dat tegen de lende aanzit. Je kunt er heerlijk je tanden inzetten en genieten van een flinke hap. De bereidingstijd is iets langer doordat er meer vlees is om te bereiden. Verder kun je ze net als andere exemplaren bereiden.

Iberico spareribs bestellen 

Als je kiest voor spareribs bestellen dan kun je ook kiezen voor de beroemde Iberico exemplaren. Deze komen van het Iberico varken en staan bekend om hun uitgesproken, rijke, volle smaak. Iberico varken wordt wel het summum onder de varkens genoemd en dat is niet voor niks. Dit varken levert vlees dat goed dooraderd is met vet en dat geeft het de rijke smaak. Zodra je het vlees gaat verwarmen smelt het vet door het vlees heen en dat geeft het vlees zijn heerlijke volle smaak en romige textuur.

St. Louis Style Ribs

Steeds bekender zijn de St. Louis Style Ribs bij spareribs bestellen. Deze zijn veel breder dan de gewone exemplaren en ze worden in Nederland ook wel buikspareribs genoemd. Ze worden gesneden bij het buikspek en zijn iets grover, maar erg smaakvol. Buikspek staat in Nederland bekend als een overheerlijke delicatesse en als je er ribben van snijdt wordt het helemaal smullen geblazen.

Bereiden van spareribs

Bij spareribs bestellen vragen mensen zich vaak af wat de beste bereiding is. Het lekkerste is een low en slow aanpak op de BBQ. Je hoeft de ribs dan niet voor te koken. Je gaart ze op een lage temperatuur op de BBQ en dan zijn ze heerlijk. Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Hou een temperatuur van 120 graden aan en het gaat altijd goed. Veel meer dan wat kruiden of een lekkere rub heb je niet nodig.

Zoek je toch iets anders? Bekijk het assortiment op Beefensteak.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *