Ingeburgerd voedsel

In Nederland is er een bekend gezegde: “Wat de boer niet kent, eet hij niet.” Het is een gezegde dat nog vaak ‘s avonds aan de keukentafel gebruikt wordt, maar wat steeds minder vaak daadwerkelijk op lijkt te gaan. Het is namelijk een feit dat er steeds meer voedsel uit het buitenland komt waar wij, Nederlanders steeds meer aan beginnen te wennen. Denk bijvoorbeeld eens aan sushi. Oorspronkelijk is dit natuurlijk een aziatisch gerecht en wisten veel mensen niet wat ze ermee moesten. Vis in rijst met zeewier wat je dan met stokjes moet eten was voor veel mensen vreemd. Nu gaan mensen zelfs uit eten in Indian restaurant Amsterdam alsof het altijd zo geweest is.

De oorzaak van deze verspreiding?

Niet alleen de sushi is een bekend fenomeen. Veel amerikaans eten komt ook steeds meer naar Nederland. Over de oorzaak van dit gebeuren is het nog lastig om uitspraken te doen. Zou het misschien komen door de enorme hoeveelheid foto’s en video’s waarmee het amerikaanse voedsel gepromoot wordt en het er fantastisch uitziet en ziet men dat dit werkt? Of zou het toch komen door de enorme hoeveelheid en verscheidenheid aan toeristen dat Amsterdam naar zich toe trekt. Wanneer je voor ieder wat wils wil, heb je verschillende restaurants nodig. Daar is https://tulsi-restaurant.nl/nl/ er een van. 

Toch een Nederlandse twist

Ook in de supermarkt kijken we veel meer naar eten dat niet meer zo oer-hollands is. We kiezen namelijk steeds vaker voor de italiaanse pasta’s, risotto’s of pizza’s en als het een beetje kan gaan we voor de gemakkelijk te maken wereldgerechten. Door er een kleine Nederlandse touch aan te geven voelt het tenslotte toch nog een beetje Nederlands zodat het voor iedereen toegankelijk is en je er meer publiek voor kunt trekken. Zo zal er waarschijnlijk nog veel meer buitenlands voedsel inburgeren van over de hele wereld. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *