De beste soorten rode wijn

Veel mensen kiezen ervoor om een glas rode wijn te drinken bij een diner, bij een verjaardag of in het café. Dat is niet zonder reden natuurlijk, want deze wijn is super lekker! Toch heb je vast wel eens verschillende namen voor rode wijn voorbij zien komen. Dat komt omdat deze wijnen elk een speciale smaak hebben. Maar wat is het verschil tussen deze soorten wijnen precies? En wat zijn de populairste soorten wijnen? Daar willen we je in deze blog meer over vertellen, dus lees vooral verder als je hier meer over wilt weten!

De populairste rode wijn

We beginnen deze blog met de populairste wijn die vrijwel overal wordt gedronken. We hebben het hier over de merlot. De merlot druif heeft een speciale zachte, romige en fruitige smaak. Wanneer je merlot wijn drinkt zul je bovendien smaken proeven zoals vanille, mokka en framboos. Veel mensen vinden deze rode wijn dus heerlijk om te drinken bij een borrel of bij een diner. Wij adviseren deze wijn vooral wanneer je pasta gaat eten! De merlot is in elke supermarkt te krijgen, maar kan verschillende afkomsten hebben. Het is dus afhankelijk van je eigen smaak welke merlot je het lekkerste vindt. 

Je kunt niet missen met cabernet sauvignon

Als we het hebben over rode wijnen dan wint de cabernet sauvignon zeker de tweede plaats. Deze wijn heeft een kenmerkende volle en krachtige smaak. Wanneer je cabernet sauvignon drinkt zul je smaken proeven zoals zwarte bessen en kruiden. Wij adviseren om deze wijn eens te proberen bij een lekker stuk vlees. Ook deze rode wijn kun je in alle supermarkten vinden en ook voor de cabernet sauvignon geldt net als bij de merlot dat het verschillende afkomsten kan hebben. Dit is dus nogmaals afhankelijk van je eigen smaak!

Ook lekker; malbec!

Een iets minder bekende rode wijn is de malbec. Kenmerkend aan deze wijn is dat je donker fruit proeft wanneer je het drinkt. Daarnaast zal je ook merken dat je een rokerige nasmaak ervaart bij deze wijn. De wijn heeft dus een speciale en eigenaardige smaak, waardoor het de favoriet is van veel rode wijndrinkers! Deze wijn is ook heerlijk om te drinken bij een steak, maar je zou het ook prima combineren met een groenten gerecht. Wij raden dus zeker aan om deze rode wijn eens te proberen!

Voor tussendoor; tempranillo

We hebben het nu vooral gehad over wijnen die je kunt combineren met een specifiek gerecht, maar rode wijn drinken we natuurlijk ook wel eens zonder er iets bij te eten! In dat geval kun je het beste gaan voor de tempranillo wijn afkomstig uit Spanje. Deze wijn heeft namelijk geen specifieke smaak, waardoor het perfect is om tussendoor te drinken. Als je nu toch een wijn zoekt voor bij een gerecht dan kun je niet missen met deze tempranillo wijn, want het past bij vrijwel alle gerechten. De tempranillo wijn is dus een goede optie wanneer je niet goed weet welke wijn bij welk gerecht past, of wanneer je tussendoor wilt genieten van een lekker wijntje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *