Succes met koken kan binnen handbereik zijn

Als je met liefde kookt, merken de mensen om je heen dat. Hoewel de meesten zouden willen dat ze meer bedreven waren in de keuken, is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar met de tips en trucs die hier geschetst worden, kun je uitbreiden wat je al weet, en je koken naar een hoger niveau tillen.

Een granieten oppervlak is ideaal voor het ontdooien van bevroren voedsel. Het duurt meestal minder dan de helft van de tijd die nodig is om een gewoon aanrechtblad te ontdooien, omdat graniet de kou (en warmte) absorbeert van de voorwerpen die erop liggen. Graniet is ook een prima oppervlak voor het bereiden van gebak als je er een beetje bloem over strooit. Als je het je niet kunt veroorloven je keuken in graniet te renoveren, kijk dan bij een graniethandelaar voor overgebleven stukken of laat een kleiner stuk snijden en polijsten voor een fractie van de kosten van het verbouwen van je keuken.

Als je voorwerpen in je keuken bewaart, wil je er om twee redenen voor zorgen dat ze bewaard worden in bakjes die luchtdicht en goed afgesloten zijn. Terwijl de meeste voedingsmiddelen muf worden bij voortdurende blootstelling aan lucht, is een andere grote vrees dat het product door insecten wordt overgenomen.

Slowcooker

Koken met een slowcooker maakt het leven een stuk gemakkelijker, smakelijker en gezonder. Het is echt een handig keukenapparaat! Koop je voor de eerste keer een slowcooker? Voor geteste slowcookers vind je een slowcooker voor elk budget!

Als je wilt afvallen of een gezonder dieet wilt volgen, gebruik dan minder olie bij het koken. Er zit veel onnodig vet in boter en olie. Om dezelfde resultaten te krijgen als met olie, maar zonder het ongezonde vet, gebruik je een anti-aanbak kookspray.

Bij het maken van zelfgemaakte saladedressings is het een goed idee om extra vierge olijfolie te gebruiken. Het heeft een fruitige smaak die echt iets toevoegt aan een salade. Extra vierge olijfolie kan wat duur zijn, dus is het belangrijk om het te kopen als het in de aanbieding is of met een coupon om het betaalbaarder te maken.

Voordat je iets koopt om te bereiden, is het belangrijk de etiketten op het voorwerp te lezen. Hoewel ze onschuldig genoeg lijken, kunnen veel van de bestanddelen van alledaagse kookartikelen geladen zijn met geheime dingen die je algehele gezondheid belemmeren. Je zult er zeker van willen zijn dat dit product geen grote hoeveelheden suiker of natrium bevat; die kunnen grote gezondheidsproblemen veroorzaken als ze in overmaat worden geconsumeerd.

Volg bij het koken van pasta deze handige tip. In plaats van strikt de aanwijzingen op de pastadoos of -verpakking te volgen, probeer je de pasta een minuut korter te koken dan de aangegeven tijd. Maak de pasta dan af door hem de laatste minuut in een pan met saus te koken. Dit zal de pasta meer smaak geven.

Houdt je gezin van geroosterde groenten? Ze smaken heerlijk, maar kunnen uitdrogen en te knapperig worden als ze in de oven of op de grill geroosterd worden. Een weinig bekend geheim is dat groenten goed roosteren in hun eigen sappen als ze in de crockpot gedaan worden. Harde wortelgroenten zoals wortels, aardappelen, zoete aardappelen, uien, knoflook en nog veel meer, roosteren perfect als je ze 6-8 uur in de crockpot op laag vuur doet (afhankelijk van de hoeveelheid). Je kunt er wat zout en kruiden en een eetlepel of twee olijfolie aan toevoegen als je wilt, maar ze roosteren ook prima in hun eigen sappen. Je groenten zullen er heerlijk en gezond uitzien!

Maak indruk op de mensen om wie je geeft met je pas ontdekte kookkunsten. Met een beetje moeite, wat vallen en opstaan, en de tips in dit artikel, kun je je kookkunsten naar een hoger niveau tillen. Tijd in de keuken moet iets zijn waar je van geniet. Gebruik wat je geleerd hebt, en ga koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *